Zapiekanka wiejska

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To przepis na jedno z ulubionych dań mojej rodziny. Jest proste do przygotowania i wszystkim zawsze bardzo smakuje.

Składniki:

  • ● 3 woreczki kaszy jęczmiennej
    ● 4 kiełbasy śląskie
    ● 2 cebule
    ● 2 czerwone papryki
    ● 30 dag pieczarek
    ● 30 dag startego żółtego sera
    ● sól, pieprz
    ● tabasco
    ● łyżka oleju

Zapiekanka wiejska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy w osolonej
    wodzie. Odcedzamy, dodajemy
    połowę sera oraz
    zmielone kiełbasy.
  • 2. Cebule, pieczarki i papryki
    drobno kroimy, dusimy na
    patelni na oleju, aż papryka
    będzie miękka. Wkładamy
    do kaszy, doprawiamy.
  • 3. Przekładamy do naczynia
    żaroodpornego. Wierzch posypujemy
    pozostałym serem.
    Wkładamy do piekarnika
    i zapiekamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2010

Komentarze

Podobne przepisy