Zapiekanka warzywna

4.5 (195 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mąż nie jada mięsa, muszę więc gotować potrawy wegetariańskie.

Składniki:

  • ● woreczek ryżu
    ● mały brokuł
    ● op. mrożonej włoszczyzny
    ● 20 dag śmietany 18-proc.
    ● 2 jajka
    ● sól, pieprz, oregano
    ● masło do posmarowania formy
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy na sypko. Włoszczyznę i brokuł gotujemy oddzielnie, odcedzamy. Mieszamy z ryżem (kilka różyczek brokułu odkładamy). Wkładamy do natłuszczonej formy. Pieczemy ok. 20 minut w temperaturze ok. 190 °C.
  • 2. Śmietanę mieszamy z jajkami i doprawiamy. Polewamy zapiekankę. Dekorujemy resztą brokułu. Zapiekamy jeszcze 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Ryż Śmietana Włoszczyzna

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować