Zapiekanka w szybkowarze

4.5 (161 ocen)

  • 30 min

Potrawa smaczna, sytna, moja rodzina bardzo ją lubi, a poza tym niewiele czasu trzeba, żeby ją przygotować.

  • 30 min

Składniki:

  • 25 dag mięsa mielonego wieprzowego
    1 małe jajko
    1/2 średniej cebuli drobno pokrojonej
    2-łyżki bułki tartej
    20 dag pieczarek
    20 dag makaronu razowego świderki
    3 szklanki rosołu lub bulionu z kostki rosołowej, w którym rozrobić 1 łyżkę koncentratu pomidorowego
    sól, pieprz do smaku i ser żółty do posypania potrawy
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka w szybkowarze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Potrawa gotowa do spożycia 1. Z mięsa, jajka, bułki tartej i cebuli wyrobić masę na kulki mięsne. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Z masy formować małe kulki wielkości orzecha włoskiego. Pieczarki pokroić w paski. Na dno naczynia włożyć pieczarki i makaron, wymieszać, na to kulki mięsne, zalać rosołem z koncentratem pomidorowym, posypać startym na tarce żółtym serem. Zamknąć pokrywę i od chwili wrzenia gotować 10 minut

Porady

Najlepiej smakuje z kiszonym ogórkiem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować