Zapiekanka truskawkowa

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszna zapiekanka z kruchą cukrowo-migdałową posypką i płatkami owsianymi.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - truskawki: 250 gramów
    - cukier: 5 gramów
    - ekstrakt waniliowy (na kruszonkę:): 1 łyżka
    - płatki owsiane: 4 łyżki
    - masło: 40 gramów
    - mąka: 55 gramów
    - proszek do pieczenia: 0.5 łyżeczki
    - migdały w płatkach: 50 gramów
    - cukier brązowy (muscovado): 35 gramów

Zapiekanka truskawkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki wymieszać z cukrem, ekstraktem. Zrobić kruszonkę: masło wgnieść w mąkę, dodać cukier brązowy i płatki owsiane, proszek do pieczenia i migdały. Truskawki przełożyć do żaroodpornych foremek, przykryć kruszonką, zapiekać 15 minut w temp.200stopni. Podawać ciepłe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.8 (224 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Panna cotta z musem truskawkowym