Zapiekanka rybna z pieczarkami i brokułem

4.5 (142 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Propozycja na smaczny i zdrowy niedzielny obiad.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 700 g rozmrożonych filetów z mintaja
    400 g pieczarek
    500 g brokułu
    2 cebule
    250 g startego sera gouda
    180 g śmietany 12%
    1 kubeczek po śmietanie wody
    1 sos fix spaghetti 4 sery z brokułami
    Sól
    Czosnek
    Pieprz ziołowy
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka rybna z pieczarkami i brokułem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozmrożoną rybę ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Wstawić na 7 min do piekarnika. Wyjąć, i odcisnąć z wody.
  • 2. Pieczarki umyć, pokroić w plastry i wrzucić na patelnie razem z cebulą pokrojoną w piórka. Posolić i dusić do miękkości.
  • 3. Brokuł umyć, pokroić na różyczki. W garnku zagotować wodę z dodatkiem cukru i soli. Gdy zacznie wrzeć, wrzucić brokuł i gotować 4 min.
  • 4. Śmietanę i wodę wymieszać z sosem z torebki.
  • 5. Rybę w naczyniu żaroodpornym posolić, dodać pieprzu i czosnku z torebki. Posypać garścią soli. Na rybę wyłożyć pieczarki, a na pieczarki ułożyć różyczki brokułu. Zalać sosem i posypać startym serem. Piec w 190 st. przez ok. 30 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować