Zapiekanka rybna

0 (0 ocen)

  • 60 min

Uwielbiamy ryby pod każdą postacią - tym razem w przepysznej zapiekance

  • 60 min

Składniki:

  • 0,5 kg filetu z pangi
    opakowanie pomidorków koktajlowych
    25 dag świeżego szpinaku
    1/4 główki kalafiora ( średniej wielkości)
    1/2 mozzarelli
    kwaśna śmietana, woda, sól, gałka muszkatołowa,

Zapiekanka rybna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z ryby kroimy na 3 części. Podsmażamy na patelni z obu stron. Układamy na blaszce
  • 2. Kalafior gotujemy al dente. Wykładamy na rybie
  • 3. Szpinak płuczemy dodajemy pokrojone pomidory. Wszystko łączymy i mieszamy ze sobą
  • 4. 6 łyżek śmietany łączymy z 1/3 szklanki wody doprawiamy do smaku.
    Przygotowaną zapiekankę posypujemy stratą mozzarellą.

    Pieczemy 180C/ około 30-40 minut

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy