Zapiekanka makaronowa z sosem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić.
Filety z kury umyć, pokroić w kostkę, doprawić wg uznania przyprawą warzywną, usmażyć na oleju.
Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki, osobno podsmażyć na oleju, dusić do odparowania wody, doprawić solą i pieprzem.
Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju na złoty kolor, doprawić solą.
Przygotować sos: czosnek przecisnąć przez wyciskarkę, dodać majonez i śmietanę, wymieszać.
Wszystkie składniki połączyć z makaronem i sosem. Na wierzchu ułożyć plasterki sera topionego.
Piec w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 °C do czasu, aż ser zbrązowieje.
Smacznego!
Komentarze