Zapiekanka serowo-makaronowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.NA OLEJU PODSMAŻAMY CEBULĘ I CZOSNEK, NASTĘPNIE DODAJEMY PIECZARKI. KIEDY JUŻ ODDADZĄ SWOJĄ WODĘ I TROCHĘ ODPARUJĄ DODAJEMY MIĘSO MIELONE I PRZYPRAWY PIEPRZ SÓL VEGETĘ. PO PODSMAŻENIU MIĘSA WLEWAMY POMIDORY DODAJEMY PRZECIER POMIDOROWY LUB KETCHUP I DUSIMY OKOŁO 15 MIN.
MAKARON PODGOTOWUJEMY. PILNUJEMY ABY NIE BYŁ ZA MIĘKKI
2.W NACZYNIU ŻAROODPORNYM UKŁADAMY KOLEJNO MAKARON POŁOWA SOSU POŁOWA SERA ŻÓŁTEGO STARTEGO NA TARCE I ZNOWU MAKARON SOS I SER ŻÓŁTY. ZAPIEKAMY W PIEKARNIKU NAGRZANYM DO 180 STOPNI OKOŁO 20 MIN.
Komentarze