Zapiekanka kalafiorowo-brokułowa

4.5 (147 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Doskonale smakuje też jako dodatek do wędliny.

Składniki:

  • ● mały kalafior
    ● brokuł
    ● cebula
    ● biała część pora
    ● 20 dag pieczarek
    ● 2 marchewki
    ● olej
    ● 15 dag żółtego sera
    ● 3 jajka
    ● sól, pieprz
    ● 1/2 szkl. mleka
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka kalafiorowo-brokułowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki kroimy w plastry, kalafiora i brokuł dzielimy na różyczki. Warzywa gotujemy oddzielnie w osolonej wodzie. Cebulę kroimy w kostkę, pieczarki w plasterki. Smażymy na oleju. Doprawiamy.
  • 2. Do natłuszczonej formy wkładamy kalafiora, brokuł, marchewkę, pieczarki
    i pokrojonego pora. Starty ser mieszamy z mlekiem i jajkami. Doprawiamy. Polewamy potrawę. Pieczemy 25 minut w 180 °C
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Kalafior

Notka redakcyjna

PPWS_02-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować