Zapiekanka gołąbkowa

4.5 (167 ocen)

Przepis wymyśliłam sama. Jest to bardzo smaczna alternatywa dla tradycyjnych gołąbków, których jako studentka w trakcie sesji nie mam czasu robić ;)

Składniki:

  • mała kapusta pekińska
    2 woreczki ryżu
    kilka pieczarek (miałam akurat w lodówce więc dodałam, ale myślę, że nie jest to konieczne)
    1/2 kg mięsa mielonego
    sos pomidorowy Winiary
    Fix Knorr gołąbki bez zawijania
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka gołąbkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno poszatkować, a pieczarki pokroić w kosteczkę.
  • 2. Ryż gotować około 10-15 minut w lekko osolonej wodzie. W drugim garnku również w lekko osolonej wodzie podgotować kapustę. Pieczarki podsmażyć na patelni na niewielkiej ilości oleju aż odparują.
  • 3. Wszystkie składniki wystudzić, a w tym czasie według przepisu na opakowaniu przygotować sos pomidorowy.
  • 4. Wystudzone składniki wymieszać z mięsem mielonym i fixem knorr. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, polać sosem pomidorowym ii piec w piekarniku około 30 minut w temperaturze 180°C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska Mięso Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować