Zapiekanka a'la tortilla hiszpańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1 cebulę posiekać i zrumienić na patelni, dodać do niej mięso i podsmażyć 10-15 minut. Dodać pomidory i pastę, smażyć aż do odparowania wody. Doprawić solą, pieprzem, papryką i ziołami. Wymieszać z kukurydzą.
2.Ziemniaki obrać i gotować 5-10 minut. Odcedzić, przestudzić i pokroić w plasterki. Podsmażyć razem z pozostałą posiekaną cebulą. Doprawić ziołami i czosnkiem. Pieczarki pokroić i podsmażyć na rozgrzanej patelni
3.Ziemniaki wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blaszkę, na to mięso i Pieczarki. Jajka roztrzepać i doprawić solą i pieprzem. Można dolać odrobinę mleka lub śmietany. Tak przygotowaną masą jajeczną zalać ziemniaki. Całość posypać startym żółtym serem. Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku ok 20 minut.
Komentarze