Zapiekane ziemniaki Anety

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ta potrawa jest wyjątkowa ponieważ można ja przygotować bardzo szybko oraz w każdej porze roku, zimą zwykła wodę do ugotowania ich wstępnie zastępuję mlekiem z czosnkiem w łupinach i są genialne.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ziemniaki surowe: 1 kilogram
    - oliwa z oliwek: 3 łyżki
    - czosnek (ząbki): 4 ząbki
    - zioła świeże: 4 szczypty
    - pieprz cayenne: 2 szczypty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zapiekane ziemniaki anety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki gotujemy w łupinach 30 minut z dodatkiem tymianku
    Przełożyc do garnka/naczynia żaroodpornego przekrojone-jeżeli są duże młodych nie trzeba, w którym jest już olej/oliwa dodać czosnek posiekany na średniej wielkości kawałki- zasypać według uznania ziołami i dodajemy ostrości- papryką ostrą lub pieprzem cayene.
    Obtoczyć wszystko by było w oliwie i zapiekać do zarumienienia się ziemniaków około 30-40min
    Ja podaję z jogurtem naturalnym :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować