Zapiekane sznycle z żurawiną

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gdy mam czas, gotuję dla rodziny.

Składniki:

  • ● 1 kg schabu środkowego
    ● 5 dag suszonej żurawiny
    ● 15 dag mozzarelli
    ● 3 łyżki koncentratu pomidorowego
    ● 1/2 szkl. czerwonego wytrawnego wina
    ● przyprawa do mięsa
    ● sól, pieprz
    ● olej
    ● mąka

Zapiekane sznycle z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w plastry i rozbijamy. Nacieramy przyprawami i smarujemy z jednej strony koncentratem.
  • 2. Na każdy plaster mięsa nakładamy po kilka żurawin, a następnie zwijamy
    w rulon i spinamy wykałaczkami. Obtaczamy w mące. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy roladki. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy winem i posypujemy startym serem. Zapiekamy ok. 1 godziny w 180 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2012

Komentarze

Podobne przepisy