Zapiekane pomidory z farszem pieczarkowo-makaronowym

4.5 (170 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

pyszne :)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - duże pomidory: 4 sztuki
    - pieczarki: 5 sztuk
    - ugotowany makaron (drobny): 1 szklanka
    - cebula: 1 szklanka
    - tarty żółty ser: 4 łyżki
    - rozmaryn: 1 łyżeczka
    - sól, pieprz do smaku: 1 sztuka
    - odrobina oliwy: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Faszerowane

Zapiekane pomidory z farszem pieczarkowo-makaronowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, wrzucamy drobno pokrojoną cebulę i pokrojone w cienkie paseczki pieczarki. Smażymy mieszając od czasu do czasu.
  • 2. Pomidory myjemy, odcinamy górne części i wydrążamy środki. Wydrążony miąższ dodajemy do smażonej cebuli i pieczarek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smażymy mieszając, aż odparuje większość płynu. Mieszamy z makaronem, tartym serem i rozmarynem.
  • 3. Pomidory układamy w natłuszczonej formie żaroodpornej i wypełniamy farszem. Zapiekamy 30 minut w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Pieczarki Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować