Zapiekane parówki na tostach pod serową pierzynką

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapiekane parówki z serem i tostami na smaczne śniadanie!

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - parówki drobiowe: 5 sztuk
    - ser żółty: 100 gramów
    - chleb tostowy: 3 sztuki
    - szczypiorek: 1 pęczek
    - białko: 1 sztuka
    - masło: 1 łyżeczka

Zapiekane parówki na tostach pod serową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Parówki króciutko podgotowujemy
    ( ok. 3 - 4 minutki ).

    Ser żółty ścieramy na grubych oczkach.

    Szczypiorek siekamy.

    Białko roztrzepujemy.

    Foremkę do keksa delikatnie smarujemy masłem.

    Układamy na spodzie 3 parówki.

    Posypujemy gęsto serem.

    Przykrywamy 2 parówkami i znów pokrywamy warstwą startego sera.

    Przykrywamy kromkami chleba tostowego.

    Całośc smarujemy / polewamy białkiem.

    Wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut / 180C
    ( tak by ser się roztopił ).

    Odwracamy foremkę i wyciągamy.

    Całośc posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy