Zapiekane naleśniki z mięsem i pieczarkami

4.49 (163 ocen)

  • 45 min

Naleśniki wymyśliłam razem z siostrą, bardzo lubimy razem gotować i wymyślać nowe potrawy.

  • 45 min

Składniki:

  • Naleśniki:
    -mleko
    -mąka
    -woda gazowana
    -jajko
    -olej

    Farsz:
    -80 dkg mięsa mielonego
    -60 dkg pieczarek
    -ser żólty
    - zupa pieczarkowa WINIARY
    - 3 łyżki śmietany
    - 2/3 łyżki wody
Wystaw ocenę:

4.49 (163 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Zapiekane naleśniki z mięsem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Mieszamy mleko, jajko, mąkę, wodę i odrobinę oleju. Smażymy naleśniki. Proporcje składników dobieramy do ilości naleśników.
  • 2. 2. Mięso mielone przyprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na oleju. Pieczarki kroimy w plastry i dusimy na margarynie. Następnie podduszone pieczarki mieszamy z mięsem mielonym. Zupę pieczarkową rozrabiamy z 3 łyżkami śmietany i 2-3 łyżkami wody. Pieczarki połączone z mięsem zalewamy zupą i chwilę gotujemy ok 2-3 minuty.
  • 3. 3. Farszem smarujemy naleśniki i zawijamy w ruloniki. Układamy je w naczyniu żaroodpornym i posypujemy serem pokrojonym w cienkie paski lub startym na tartce. Naleśniki zapiekamy w piekarniku do rozpuszczenia sera w temperaturze 180°C. Zamiast mięsa mielonego można dodać piersi kurczaka pokrojone w drobną kostkę i podsmażone.

Porady

Naleśniki nie powinny być za bardzo "wysuszone" ani zbyt cienki ponieważ będą się źle zwijały.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować