Zapiekane naleśniki z drobiowym nadzieniem

4.99 (184 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Wiesława zachęca wnuki do pomocy. Mieszanie i krojenie to dla nich frajda.

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe:
    ● 1/2 kg mąki pszennej
    ● 2 łyżki mąki kukurydzianej
    ● 2 jajka
    ● 4 łyżki oleju
    ● 1,5 szkl. mleka
    ● szczypta soli
    Farsz:
    ● 3 pojedyncze filety z kurczaka
    ● kremowy serek topiony
    ● mała puszka kukurydzy
    ● słoik sosu słodko-kwaśnego
    ● 10 dag startego żółtego sera
    ● olej do smażenia
    ● sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.99 (184 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Zapiekane naleśniki z drobiowym nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto mieszamy z ok. 250 ml wody (ciasto powinno być rzadkie). Na patelni bez tłuszczu smażymy naleśniki.
  • 2. Filety myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Oprószamy solą i pieprzem. Mieszając, podsmażamy na oleju. Dodajemy 1/2 sosu, osączoną
    kukurydzę i serek topiony. Mieszając, smażymy ok. 10 minut. Farsz wykładamy na naleśniki, zwijamy.
  • 3. Naleśniki przekładamy do naczynia żaroodpornego. Polewamy pozostałym
    sosem i posypujemy żółtym serem. Zapiekamy 10 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować