Zapiekane naleśniki bolognese

4.5 (177 ocen)

Naleśniki w nowym wydaniu !

Składniki:

  • Składniki naleśniki:
    2 jajka,
    1 szklanka mleka,
    1 szklanka wody gazowanej,
    1,5 szklanki mąki,
    olej do smażenia.


    Składniki sos :
    500g mięsa mielonego,
    1 puszka pomidorów krojonych w zalewie,
    1 cebula,
    1 papryczka chilli,
    oliwa,
    sól,
    pieprz,
    oregano,
    bazylia,
    150ml bulionu,
    Dodatkowo : starty ser do posypania naleśników.
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Zapiekanki Ser

Zapiekane naleśniki bolognese - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zapiekane bolognese 1. Przygotowanie naleśników :

    Roztrzep jajka w mleku z wymieszają wodą. Dodaj mąkę i zmiksuj wszystko na gładką masę. Smaż na patelni posmarowanej tłuszczem troszkę grubsze naleśniki.
  • zapiekane bolognse 2. Przygotowanie :

    Cebulę i chilli pokrój na kostkę. Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę i smaż cebulę co jakiś czas mieszając. Dodaj mięso i podsmaż. Przypraw solą i pieprzem. Wlej pomidory i bulion. Całość wymieszaj i duś 5-6 minut. Dopraw bazylią i oregano.( Najlepiej jak sos będzie gęsty ).
  • 3. Każdy naleśnik posmaruj farszem bolognese i zwiń. Pokrój na 3 części i ustaw pionowo w naczyniu żaroodpornym. Posyp startym serem i włóż do nagrzanego piekarnika na 10 - 15 minut w temperaturze 200 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować