Zapiekane mięso z ziemniaczkami

4.5 (148 ocen)

  • 35 min

Danie dla lubiących połączenie mięsa i warzyw.

  • 35 min

Składniki:

  • 400 g mięsa mielonego,
    1 jajko,
    450 g ziemniaków wcześniej ugotowanych,
    4 łyżki śmietany,
    2 łyżki musztardy sarepskiej
    6 łyżek keczupu,
    3 łyżki natki pietruszki,
    groszek konserwowy,
    pieprz do smaku,
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zapiekane mięso z ziemniaczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę . Dodajemy śmietanę i przyprawiamy do smaku. Dokładnie mieszamy.
    Mięso mielone łączymy z jajkiem, natką pietruszki i musztardą .
  • 2. W naczyniu do zapiekania lekko posmarowanego olejem wykładamy mase mięsną .
    Polewamy po całej powierzchni keczupem.
    Wykładamy groszek konserwowy tak by pokrył całą powierzchnie zapiekanki.
  • 3. Nastepnie za pomocą szprycy wykładamy mase ziemniaczaną.
    Wkładamy na 50 minut do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować