• Zapiekane łazanki z kapustą, pieczarkami i mięsem z kurczaka

    Dodane przez: Goszka

  • Bardzo smaczne danie makaronowe. Dla mnie smaki dzieciństwa.

  • Składniki

    - 250 g makaronu łazanki
    - 400 g pieczarek
    - 2 cebule
    - 1 mała główka kapusty
    - 1 udko kurczaka
    - 150 g boczku wędzonego
    - sól, pieprz, przyprawa do bigosu
    - 50 g sera żółtego

  • Sposób przygotowania

    1.
    Zapiekane łazanki z kapustą, pieczarkami i mięsem z kurczaka - krok 1

    - Ugotować łazanki al dente w osolonej wodzie. Odcedzić, przelać zimną wodą. - Ugotować udko kurczaka w wodzie z przyprawami. - Usmażyć boczek pokrojony w kostkę. - Cebulę pokroić, usmażyć na oleju, dodać pokrojone pieczarki, poddusić. - Kapustę pokroić i ugotować w osolonej wodzie.

    2.

    - Zemleć w maszynce pieczarki z cebulą, kapustę, boczek i mięso kurczaka. - Wymieszać z łazankami, dodać do smaku przyprawę do bigosu. - Wyłożyć do naczynia do zapiekania wysmarowanego masłem, posypać startym serem żółtym. - Zapiekać przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. - Podawać posypane zieleniną.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    pieczarki, szkola_babci, kapusta, łazanki
  • 0 komentarzy

Dodane przez: Goszka

Goszka 366

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-09-21T22:30:21+02:00

689 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »