Zapiekane koreczki z chorizo

4.5 (151 ocen)

  • Łatwy

To naprawdę bardzo smaczna przekąska, szczególnie do piwa, polecam :)

  • Łatwy

Składniki:

  • - chorizo: 8 plastrów
    - słodka papryka: 8 plastrów
    - pomidory: 2 sztuki
    - oliwa z oliwek: 1 łyżeczka
    - ser żółty (starty): 2 łyżki
    - bazylia: 1 łyżeczka
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Koreczki

Zapiekane koreczki z chorizo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 220 stopni.

    Na blaszce układamy pokrojone pomidory i pokrojoną papryką w plasterki w wymiarze około 2x2cm.

    Skrapiamy je oliwą i doprawiamy solą i pieprzem.

    Zapiekamy 5 minut po czym wkładamy do piekarnika pokrojone chorizo.

    Wszystko pieczemy kolejne 5 minut.
  • Zapiekane koreczki z chorizo 2. Następnie na plasterkach papryki układamy kiełbasę, na to po kawałku pomidora.

    Koreczki posypujemy startym serem.

    Zapiekamy aż ser się rozpuści.

    Posypujemy bazylią i od razu podajemy.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chorizo Kiełbasa Papryka Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować