Zapiekane kartofelki z rozmarynem

5 (173 ocen)

  • 40 min

Dla wielbicieli ziemniaków pod kazdą postacią

  • 40 min

Składniki:

  • 1 kg młodych ziemniaków
    1 cytryna
    4 łyzki oliwy
    3 gałązki rozmarynu
    Sól
    Pieprz
Wystaw ocenę:

5 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zapiekane kartofelki z rozmarynem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki wyszorować szczoteczką pod bieżącą wodą .Przekroić na ćwiartki.
    Wycisnąć sok z cytryny, z rozmarynu zdjąć igły, posiekać je nożem i wymieszać z sokiem z cytryny i oliwą. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać z ziemniakami. Następnie przełożyć je do naczynia żaroodpornego bez przykrywki i piec przez 30 min w temp 180 stC.
    Podawać do mięs lub jako samodzielne danie z sosem jogurtowo-czosnkowym.

Porady

Ziemniaki można podgotowac przed pieczeniem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować