Zapiekane kanapki z pomidorem i szparagami

0 (0 ocen)

Pyszna propozycja na ciepłą przekąskę lub kolację.

Składniki:

  • na 4 sztuki (2 porcje):
    4 kromki chleba żytniego
    5 plasterków sera żółtego
    4 plasterki szynki
    4 grube plastry pomidora
    4 zielone szparagi
    sól morska
    mielone płatki chili
    listki świeżej bazylii
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki Kanapki Szynki

Zapiekane kanapki z pomidorem i szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi myjemy, odcinamy główki, a łodygi dzielimy na 3 części. Pocięte łodygi gotujemy na parze 5 minut, dokładamy główki i gotujemy jeszcze 1 minutę.
  • 2. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy kromki chleba, na nich po plasterku sera i szynki. Na szynce kładziemy plastry pomidora, a na pomidorach kawałki szparagów. Całość oprószamy solą morska i mielonymi płatkami chili.
  • 3. Pozostały plasterek sera rozcinamy na 4 paski i układamy je na szparagach. Kanapki zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni 6-8 minut. Przed podaniem dekorujemy listkami bazylii.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor Szparagi Szynka Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na ciepło Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować