Zapiekane kanapeczki.

4.49 (156 ocen)

  • 40 min

Moja córcia podpatrzyła podobny przepis w telewizji, razem zrobiliśmy własną wersję doskonałej przekąski.

  • 40 min

Składniki:

  • 2 krótkie bagietki, 2 średnie kolorowe papryki, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 1 kiełbaska typu "śląska", 10 zielonych oliwek, 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, przyprawy do smaku: sól, pieprz, zioła prowansalskie, kilka plasterków sera, ja użyłam mocarelli, oliwa.
Wystaw ocenę:

4.49 (156 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Kanapki Ser

Zapiekane kanapeczki. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Najważniejsza jest pomoc sprawnych rączek. 1. 1.Bagietkę kroimy pod skosem na kromki. Układamy na blaszkę i każdą kromkę smarujemy oliwą.
    2. Wkładamy na 5 minut do piekarnika nagrzanego do 170 stopni.
  • Znów przyda się dzielna pomoc. 2. 3. Na patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę, przeciśnięty czosnek, pokrojoną w paski paprykę, kiełbasę pokrojoną w cienkie plasterki i oliwki. Przyprawiamy, na koniec dodajemy koncentrat.
    4. Jeszcze gorący farsz układamy na podpieczone kromki, na wierzch układamy kawałki sera.
  • 3. 5. Ponownie zapiekamy w piekarniku ok. 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Oliwki Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować