Zapiekane kajzerki

4.5 (180 ocen)

  • 40 min

Syte danie na każdą porę dnia :)

  • 40 min

Składniki:

  • 6 kajzerek
    250 g mięsa mielonego
    4 ząbki czosnku
    250 g pieczarek
    2 cebule
    1 kulka mozzarelli
    sól, pieprz
    słodka papryka
    zioła prowansalskie
    szczypior
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Bułki Dania główne Zapiekanki

Zapiekane kajzerki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Czarrna robi farsz :) 1. Mięso wymieszać z czosnkiem i przyprawami. Cebulę zeszklić, dodać mięso, smażyć około 10 minut, często mieszając. Wymieszać z usmażonymi osobno pieczarkami.
  • Bułki z nadzieniem 2. Z kajzerek odciąć wierzch i wydrążyć. Do środka nałożyć farsz.
  • Bułki pod mozzarellą 3. Każdą bułkę przykryć plastrem mozzarelli, posypać słodką papryką i ziołami i wstawić na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Podawać np z ketchupem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Mozzarella Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Zobacz też inne przepisy z wykorzystaniem kajzerek. 

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować