Zapiekane kabaczki

0 (0 ocen)

  • 25 min

Potrawa jest szybka i zdrowa.

  • 25 min

Składniki:

  • kabaczki
    przecier pomidorowy
    ketchup
    wędlina (zależnie od upodobań mogą być parówki, szynka itd.)
    pomidor
    ser żółty
    czosnek
    majeranek
    zioła prowansalskie

Zapiekane kabaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kabaczki obieramy, przekrawamy na pół. Wydrążamy środek. Następnie zaparzamy je w lekko osolonej wodzie.
  • 2. Przygotowujemy farsz z przecieru pomidorowego, ketchupu, pokrojonych w kostkę pomidorów, dowolnej wędliny i sera żółtego pokrojonych w drobną kostkę oraz posiekanego czosnku i przypraw.
  • 3. Kabaczki układamy na brytfannie. Wydrążony środek wypełniamy farszem. Wierzch posypujemy startym serem. Zapiekamy w piekarniku 10-15 min.

Komentarze

Podobne przepisy