Zapiekane jajka w szynce parmeńskiej z fetą

4.5 (157 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smakowite jajka na wielkanocne śniadanie

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka gotowane na twardo: 8 sztuk
    - ser feta: 100 gramów
    - szynka parmeńska w plastrach: 200 gramów
    - musztarda: 1 łyżka
    - śmietana: 1 łyżka
    - pieprz: 1 szczypta
    - natka pietruszki: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Szynki

Zapiekane jajka w szynce parmeńskiej z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokroić jajka na pół, starannie usunąć żółtka. Do żółtek dodać ser feta, śmietanę, musztardę, przyprawić pieprzem i widelcem starannie wszystko wymieszać na gładką masę. Każdą połówkę jajka napełnić z czubkiem przygotowaną masą. Następnie skleić połówki jajek w całość , zawinąć w miarę szczelnie szynką parmeńską.
  • 2. Na patelni rozdrzać olej, smażyć przygotowane jajka, aż szynka nabierze pieczystego koloru (można zapiec w piekarniku). Podawać na gorąco.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować