• Zapiekane jabłka pod "kruszonką"

    Dodane przez: PolskaGotuje

  • Dietetyczna i niskokaloryczna wersja jabłek pod kruszonką !!!!

  • Składniki

    - jabłka: 2 ząbki
    - białko: 1 sztuka
    - cukier: 1 szczypta
    - płatki migadłowe: 4 łyżki
    - płatki owsiane: 4 łyżki
    - cynamon,kardamon: 1 szczypta
    - miód: 2 łyżki

  • Sposób przygotowania

    1.

    Jabłka obrać ze skórki, pokroić w ćwiartki i ułozyć w żaroodpornym naczyniu. Polać miodem.

    2.

    Białko roztrzepać,dodać przyprawy,cukier, migdały i płatki owsiane. Wymieszać. Powstałą "kruszonką" polać jabłka.

    3.

    Piec 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 190 st.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    lato, zima, jabłka, wiosna, walentynki, kuchnia polska, jesień, pieczone jabłka, piknik, imprezy, jabłka pod kruszonką, komputerowa_przekąska, wykwintna_kolacja
  • 0 komentarzy

Dodane przez: PolskaGotuje

PolskaGotuje 7095

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2011-09-27T20:36:19+02:00

105 odwiedzin


Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »