Zapiekane jabłka pod "kruszonką"

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dietetyczna i niskokaloryczna wersja jabłek pod kruszonką !!!!

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jabłka: 2 ząbki
    - białko: 1 sztuka
    - cukier: 1 szczypta
    - płatki migadłowe: 4 łyżki
    - płatki owsiane: 4 łyżki
    - cynamon,kardamon: 1 szczypta
    - miód: 2 łyżki

Zapiekane jabłka pod "kruszonką" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obrać ze skórki, pokroić w ćwiartki i ułozyć w żaroodpornym naczyniu.

    Polać miodem.
  • 2. Białko roztrzepać,dodać przyprawy,cukier, migdały i płatki owsiane. Wymieszać.

    Powstałą "kruszonką" polać jabłka.
  • 3. Piec 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 190 st.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy