Zapiekane hot dogi

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 30 min

Pyszne i oryginalne. Wnoszą miłe urozmaicenie do codziennego menu.

  • 30 min

Składniki:

  • ● 1/4 szkl. mąki
    ● 1/4 szkl. mleka
    ● 30 dag kiszonej kapusty
    ● jajko
    ● 3 parówki
    ● olej do smażenia
    ● 6 łyżek keczupu
    ● 6 łyżek musztardy
    ● sól, pieprz
    ● cukier
    ● ostra mielona papryka
    ● 5 dag startego żółtego sera
    ● 1/2 szkl. soku jabłkowego

Zapiekane hot dogi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę odciskamy i drobno
    kroimy. Wkładamy na rozgrzany olej, podsmażamy.
    Wlewamy sok jabłkowy. Dusimy
    ok. 20 minut. Doprawiamy
    do smaku cukrem, solą
    i pieprzem.
  • 2. Z mąki, jajka, szczypty mielonej
    papryki, mleka i 1/4
    szklanki wody wyrabiamy
    gęste ciasto naleśnikowe. Na
    rozgrzanym oleju smażymy
    3 duże naleśniki. Każdy smarujemy
    musztardą wymieszaną
    z keczupem. Kładziemy po
    parówce i 1/3 kapusty.
  • 3. Naleśniki zwijamy i układamy
    na blasze wyłożonej pergaminem.
    Posypujemy serem.
    Pieczemy 20 minut w piekarniku
    rozgrzanym do 180 °C.

Porady

Rady redakcyjnej kucharki Krystyny ● Kapustę można podsmażyć z kilkoma drobno pokrojonymi pieczarkami.

Notka redakcyjna

PP_06-2012

Komentarze

Podobne przepisy