Zapiekane hot dogi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę odciskamy i drobno
kroimy. Wkładamy na rozgrzany olej, podsmażamy.
Wlewamy sok jabłkowy. Dusimy
ok. 20 minut. Doprawiamy
do smaku cukrem, solą
i pieprzem.
2.Z mąki, jajka, szczypty mielonej
papryki, mleka i 1/4
szklanki wody wyrabiamy
gęste ciasto naleśnikowe. Na
rozgrzanym oleju smażymy
3 duże naleśniki. Każdy smarujemy
musztardą wymieszaną
z keczupem. Kładziemy po
parówce i 1/3 kapusty.
3.Naleśniki zwijamy i układamy
na blasze wyłożonej pergaminem.
Posypujemy serem.
Pieczemy 20 minut w piekarniku
rozgrzanym do 180 °C.
Porady
Rady redakcyjnej kucharki Krystyny
● Kapustę można podsmażyć z kilkoma drobno pokrojonymi pieczarkami.
Komentarze