zapiekane grzyby w śmietanie na kaszy gryczanej

0 (0 ocen)

  • 60 min

zapiekane grzyby w śmietanie na kaszy gryczanej

  • 60 min

Składniki:

  • 1 woreczki prażonej kaszy gryczanej
    pół kg grzybów leśnych lub pieczarek
    peczek pietruszki
    0,5 l śmietany 18%
    2 cebule
    pieprz, sól, masło
    żółty ser

Zapiekane grzyby w śmietanie na kaszy gryczanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. na patelni roztapiamy masło, dodajemy do niego pokrojoną w kostkę cebulkę i wcześniej ugotowane grzybki, dusimy przez chwilę wszystkie składniki, po chwili dodajemy ugotowaną kaszę gryczaną i łączymy dokładnie składniki ze sobą zalewając je smietanką, na koniec posypujemy zieloną pietruszką
    składniki przekładamy z patelni do naczynia żaroodpornego i 20 minut zapiekamy, przed wyjęciem posypujemy startym, żółtym serem
    smacznego:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy