Zapiekane faszerowane bakłażany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z kurczaka pokroić w kostkę,usmażyć z dodatkiem przyprawy do drobiu.
Bakłażany przeciąć wzdłuż na pół nie rozdzielając ich.
Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180C na 30 min,wyjąć odstawić do wystygnięcia.
Usunąć miąższ z bakłażanów najlepiej za pomocą łyżeczki w taki sposób ,aby przy ściankach pozostała warstwa nie grubsza niż 1 cm.
Wydrążone wnętrze bakłażanów lekko posolić,wyłożyć plasterkami sera oraz plasterkami pomidora obranego ze skórki.
Miąższ z bakłażanów drobno posiekać ,dodać usmażonego kurczaka,natkę pietruszki oraz drobno pokrojoną w kostkę cebulę,doprawić do smaku i dobrze wymieszać.Wnętrze bakłażanów nadziać farszem i zapiekać w piekarniku przez 20-30 min w 200C.
Komentarze