Zapiekańce

5 (177 ocen)

  • 30 min

Idealne dla osób nie lubiących parówek przygotowanych w tradycyjny sposób

  • 30 min

Składniki:

  • - 8 parówek
    - kilka plastrów sera
    - bułka tarta
    - 2 jajka
    -sól, pieprz
    - olej
Wystaw ocenę:

5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zapiekańce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zapiekańce-przygotowanie 1. Z parówek usuwamy flak. Przecinamy je wzdłuż i w nacięcie wkładamy cienki paseczek sera. Nacięcie nie może być jednak za głębokie, ani za płytkie, ponieważ ser nam wypłynie. Tak robimy ze wszystkim parówkami.
    Parówki zamaczamy w rozkłóconym jajku(przyprawione pieprzem i solą), a następnie w bułce tartej.
  • 2. W między czasie na patelnie wlewamy sporą ilość oleju, tak aby parówki były w nim zanurzone do połowy.
    Smażymy po 2 min z 4 stron.
    Podajemy na ciepło
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować