Zapiekana z chleba

0 (0 ocen)

  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Jak zostanie Wam czerstwy chleb to zawsze można go użyć jako bazy do zapiekanki.

  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • GłóWNE SKłADNIKI::
    - grube kromki chleba: 5 sztuk
    - Mięso mielone wołowo-wieprzowe: 500 gramów
    - groszek konserowowy: 1 puszka
    - jaja: 2 sztuki
    - śmietana 12% -kwaśna: 100 mililitrów
    - czubryca czerwona: 1 łyżeczka
    - kurkuma: 0.33 łyżeczki
    - papryka słodka w proszku: 1 łyżeczka
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - pieprz: 0.5 łyżeczki
    - ser żółty w plastrach: 100 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Zapiekanki

Zapiekana z chleba - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Porcja na blaszkę o wymiarach 24x19
    Kromki chleba pokroić w kostkę i wymieszać z jajami, śmietaną, kurkumą, solą i pieprzem.
    Odstawić.
    Mięso wraz z czubryca czerwoną podsmażyć na odrobinie oleju.
    Blaszkę wysmarować olejem i wyłożyć na nią chleb, docisnąć.
    Na chleb wyłożyć mięso mielone a na nie groszek konserwowy odcedzony.
    Na wierzchu ułożyć plastry sera żółtego.
    Posypać ser czerwoną słodką papryką.
    Zapiekać 20 minut pod folią w temp. 180 stopni, następnie folię zdjąć i zapiekać dalej jeszcze 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

4.92 (152 ocen)

zapiekanki z chleba

To może cię zainteresować