Zapiekana szparagowa

0 (0 ocen)

  • 45 min

Smaczny dodatek do obiadku

  • 45 min

Składniki:

  • 0,5 kg fasolki szparagowej,
    2 marchewki,
    10-15 dkg sera zoltego,
    2 łzyki masla,
    0,5 łyzeczki rozmarynu,
    1 łyzeczka swiezego tymianku,
    sol,
    pieprz

Zapiekana szparagowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolke myjemy, usuwamy koncowki, kroimy na pol.Marchewki obieramy.Warzywa wrzucamy na osolony wrzatek i gotujemy al dente(ok 15 minut).Odcedzamy i przekladamy fasolke z marchewka do naczynia zaroodpornego wysmarowanego maslem.Do fasolki dodajemy przyprawy, mieszamy, posypujemy startym serem zoltym.Zapiekamy przez ok 15 minut w 160 stopniach.Podajemy na goraco do dania glownego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy