Zapiekana ryba ze szpinakiem

4.5 (187 ocen)

  • 10 min

Danie bardzo dobre i zdrowe.

  • 10 min

Składniki:

  • -1 kg ryby pangi
    - 400 g szpinaku może być mrożony
    - sok z połowy cytryny
    - 3 łyżki śmietany
    - pół szklanki mleka
    - 3 łyżki masła
    - 3 łyżki mąki
    - sól
    - pieprz
    - przyprawa do ryb
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Zapiekana ryba ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Propozycja podania 1. Rybę osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na kawałki i polewamy sokiem z cytryny. Pangę posypujemy przyprawą do ryb. Szpinak podsmażamy na patelni, dodajemy śmietanę oraz doprawiamy solą i pieprzem. Następnie przygotowujemy sos. Na patelni rozpuszczamy 3 łyżki masła, wlewamy mleko. Kiedy zacznie wrzeć wsypujemy mąkę i szybko mieszamy aby nie powstały grudki. Tak przygotowany sos doprawiamy solą i pieprzem. Do naczynia żaroodpornego wkładamy najpierw część ryby, szpinak, znowu rybę a na wierzch rozsmarowujemy przygotowany sos. Wstawiamy do piekarnika na godzinę. Smacznego!!!

Porady

Tak przygotowane danie najlepiej podawać z młodymi ziemniaczkami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować