Zapiekana karkówka

4.5 (188 ocen)

  • 20 min

Na niedzielny obiad

  • 20 min

Składniki:

  • 0,5 kg karkówki bez kości
    1 cebula
    1 czerwona papryka
    30 dag pieczarek
    przyprawa do karkówki lub do grilla
    majeranek
    sól
    pieprz
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zapiekana karkówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę oraz obraną cebulę pokroić w paski. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Paprykę oczyścić z gniazdek i również pokroić w paski.
  • 2. Na patelni rozgrzać tłuszcz i podsmażyć na nim mięso. Posypać przyprawą do karkówki lub do grilla. Po zdjęciu karkówki z patelni na tym samym tłuszczu podsmażyć pieczarki, cebulę i paprykę. Wszystko doprawić solą, pieprzem i majerankiem.
  • Zapiekana karkówka 3. Mięso wraz z cebulą, pieczarkami i papryką ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Wstawić do rozgrzanego do 180 C piekarnika i zapiekać w tej temperaturze ok 50 min.

Porady

Zapiekaną karkówkę można podawać z pieczonymi ziemniakami lub pieczywem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować