Zapiekana bułka z jajkiem i dodatkami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Ciepła bułka z szynką, pieczarkami... i jajkiem jest idealna na pożywne śniadanie. Łatwa i szybka w przygotowaniu,będzie smakować wszystkim.

  • 20 min

Składniki:

  • Na jedną bułkę:
    bułka
    plasterek szynki
    podsmażona pieczarka
    jajko
    kawałek papryki
    starty żółty ser
    sól i pieprz
    szczypiorek

Zapiekana bułka z jajkiem i dodatkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odkrajamy cienko wierzch bułki. Wyciągamy miękki środek uważając by nie zrobić dziury.
  • 2. Do środka wkładamy pokrojone w kostkę: szynkę, podsmażone pieczarki, paprykę.
  • 3. Na wierzch wbijamy jajko, uważając by nie wyciekło.
  • 4. Wstawiamy tak przygotowaną bułkę do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 10-15 minut, do ścięcia się jajka. Na 5 minut przed wyjęciem posypujemy startym serem, aby się rozpuścił. Po wyjęciu opcjonalnie posypujemy szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy