Zapiekana bułka z jajkiem

4.5 (183 ocen)

Pierwszorzędny pomysł na czerstwe bułki - jak znalazł na niedzielny poranek.

Składniki:

  • 1 kajzerka
    1 jajo
    2 plasterki pokrojonej wędliny drobiowej
    2 łyżki szczypiorku
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka ketchupu
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Zapiekana bułka z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odcinamy wierzch i wydrążamy środek bułki. Rozprowadzamy w środku majonez i ketchup.
  • 2. Wędlinę podsmażamy w rondelki i przekładamy do bułki. Posypujemy szczypiorkiem i delikatnie wbijamy jajko. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • Zapiekana bułka z jajkiem 3. Pieczemy w temperaturze 200 stopni do ścięcia się jajka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować