zakręcony torcik

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

szybki torcik

  • 2 godz.

Składniki:

  • Biszkopt
    4 jajka
    3/4 szkl cukru
    3/4 szkl mąki
    2 łyżki mąki ziemniaczanej

    Masa
    1 galaretka pomarańczowa
    1 szkl śmietany 30 %

    ponadto
    3 mandarynki
    2 gruszki

Zakręcony torcik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijać na sztywną pianę stopniowo dosypując cukier i żółtka. Dodać mąki i delikatnie wymieszać. Wylać do małej tortownicy. Piec ok 40 min w 180 st. Po upieczeniu przekroić na pół i wystudzić.
  • 2. Galaretkę rozmieszać w 1 szkl gorącej wody, wystudzić. Smietankę ubić i wymieszać z tężejącą galaretką.
  • 3. Owoce obrać pokroić w kosteczkę, dosypać do masy.
  • 4. Masę wylać na jedną połówkę biszkoptu (zostawiając trochę na wierzch), przykryć drugą połówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy