Zakonnica ( Pijana zakonnica)

4.5 (188 ocen)

  • 60 min

przywiezione od cioci

  • 60 min

Składniki:


  • 4 jaja
    1 szkl. mąki ziemniaczanej
    1 szkl. cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    ¾ kostki margaryny
    ½ cukru pudru
    1 szkl. wody
    3 łyżeczki kakao
    ½ czekolady gorzkiej
    2 kieliszki wódki
    2 opakowania kremu ajerkoniakowego
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Desery

Zakonnica ( pijana zakonnica) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. biszkopt
    4 jaja
    1 szkl. mąki ziemniaczanej
    1 szkl. cukru
    2 łyżeczki proszku
    W zimnym upieczonym biszkopcie wykuć dużo dziurek wykałaczką.

    Syrop
    ¾ kostki margaryny
    ½ cukru pudru
    1 szkl. wody
    3 łyżeczki kakao
    ½ czekolady gorzkiej
    2 kieliszki wódki
    Ze wszystkich składników Ugotować syrop, i gorący wlewać na biszkopt . Na wierzch włożyć krem ajerkoniakowy i posypać startą czekoladą.

    Krem kupić ajerkoniakowy i przepis jest podany na opakowaniu.
    2 opakowania kremu
    SMACZNEGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować