Jest to bardzo prosty przepis a upieczenie go w formie w kształcie zająca to niesamowita frajda dla całej rodziny.
25 min
Składniki:
1,5 szkl. mąki pszennej
1 niepełna szkl.cukru
2 łyżki mąki ziemniaczanej
250 g margaryny
4 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
aromat waniliowy
tłuszcz i bułka do formy (jeżeli jest to forma silikonowa nie wymaga natłuszczania)
Zając wielkanocny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Miękką margarynę utrzeć z cukrem.Ucierając dodawać po jednych żółtku.Mąkę ziemniaczaną przesiać z pszenną i proszkiem, wsypać do utartej masy.Dodać kilka kropli aromatu, zmiksować.Białka ubić na sztywną pianę.Połączyć z masą i delikatnie wymieszać łyżką.
2.Ciasto wlać do formy.Piec ok.40-50min.w temp.180 C
Komentarze