Zając-pieczeń z jajkiem

4.49 (159 ocen)

  • 2 godz. 40 min

Zająca pieczemy zawsze na Wielkanoc i na uroczystosci rodzinne.

  • 2 godz. 40 min

Składniki:

  • 1 kg miesa mielonego wieprzowo-drobiowego(najlepiej kupic zmielona lopatke i zmielona piers z kurczaka),
    2 jaja+4 jaja ugotowane na twardo,
    4 zabki czosnku,
    1 cebula,
    1 bulka zwykla,
    sol, pieprz do smaku,
    2 łyzki majeranku.
Wystaw ocenę:

4.49 (159 ocen)

Zobacz również:

Pieczeń Przystawki

Zając-pieczeń z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bulke namaczamy w mleku.
    Wszystkie skladniki wrzucamy do miski, mieszamy.Doprawiamy do smaku.
    Polowe miesa wkladamy do keksowki, na srodku ukladamy jajka ugotowane na twardo, przykrywamy pozostalym miesem.
    Piec ok 1 godzine w 190 stopniach.

Porady

Pieczen mozna wykonan tez bez jaj, wowczas bedzie tez swietnym dodatkiem do chleba.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować