Zadymione papryki z kabanosami, grzankami i mozarellą

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Dla miłośników grillowanej papryki :)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - papryki czerowne: 2 sztuki
    - kabanosy: 2 sztuki
    - chleb: 2 plastry
    - mozarella: 4 plastry
    - kolorowe zioła do sałatek Kamis: 2 szczypty
    - oliwa: 2 łyżeczki

Zadymione papryki z kabanosami, grzankami i mozarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z papryki odcinamy wieczko i wydłubujemy środek.
  • 2. Po umyciu odkładamy na grilla.
  • 3. Kromki chleba smarujemy niezbyt obficie oliwą i posypujemy ziołową przyprawą Kamis.
  • 4. Podpiekamy lekko na grillu. Tak samo kabanosy.
  • 5. Po zrumienieniu grzanki kroimy w małe kwadraciki, kabanosy w krótkie kawałki i mieszamy to z kawałkami mozzarelli.
  • 6. Takim farszem napychamy papryki, zamykany je i grillujemy aż papryczki będą miękkie, a serek się rozpuści. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy