Z tuńczykiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zamiast pora można dać więcej szczypiorku.

Składniki:

  • ● 1/2 op. drobnego makaronu
    ● 6 ogórków konserwowych
    ● czerwona papryka
    ● puszka kukurydzy
    ● biała część pora
    ● pęczek szczypiorku
    ● 3 puszki tuńczyka w oleju
    ● sól, pieprz
    ● 4 jajka
    ● majonez

Z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy według
    przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i studzimy.
    Jajka gotujemy na twardo.
    Studzimy, obieramy i ścieramy
    na tarce o małych oczkach.
    Tuńczyka i kukurydzę
    osączamy. Tuńczyka rozdrabniamy.
    Paprykę myjemy,
    miąższ i ogórki kroimy
    w kostkę. Pora i szczypiorek
    myjemy i siekamy.
  • 2. Składniki sałatki mieszamy
    z majonezem. Doprawiamy
    do smaku solą oraz
    pieprzem.

Notka redakcyjna

PPWS_04-2011

Komentarze

Podobne przepisy