Z polewą czekoladową

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Takie torty wypiekam na różne uroczystości swoim najbliższym. Cała rodzina zachwyca się smakiem i wyglądem moich wypieków.

Składniki:

  • Biszkopt: 7 jajek
    ● 1,5 szklanki cukru
    ● 2,5 szklanki mąki
    ● 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    ● cukier waniliowy
    ● 3 łyżki kakao
    Krem: 1 l mleka
    ● 2 budynie śmietankowe
    ● 4 łyżki mąki pszennej
    ● 3 szkl. cukru
    ● 4 kostki margaryny
    ● 3 aromaty rumowe.
    Poncz: 2 szkl. wody
    ● 1/2
    szkl. cukru
    ● 2 łyżeczki kwasku cytrynowego
    ● aromat rumowy
    Polewa: 1/2 kostki margaryny
    ● 1 gorzka czekolada
    ● 3 łyżki cukru
    ● 3 łyżki kakao
    ● 3 łyżki wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Z polewą czekoladową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Z polewą czekoladową 1. Jajka ubijamy z cukrami,
    dodajemy proszek i mąkę,
    delikatnie mieszamy. Dzielimy
    na 2 części. Do jednej dodajemy
    kakao. Biszkopty pieczemy
    12 minut w 180 °C.
  • 2. Budyń gotujemy z mąką, studzimy.
    Margarynę ubijamy
    z cukrem mikserem. Dodajemy
    po łyżce budyniu i aromaty.
  • 3. Składniki ponczu gotujemy.
    Nasączamy biszkopty i przekładamy
    kremem. Wierzch i boki
    smarujemy kremem i godzinę
    chłodzimy.
  • 4. Składniki polewy rozpuszczamy
    nad parą. Tort polewamy
    letnią polewą i wstawiamy do
    lodówki. Dekorujemy kremem.

Porady

● Do kremu budyniowego możemy dodać kakao lub kawę i dowolne bakalie. ● Tort można udekorować wiórkami białej czekolady i wiśniami kandyzowanymi.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Czekolada

Notka redakcyjna

PPWS_03-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować