Z orzechami włoskimi

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 45 min

Ta chrupiąca przekąska zawiera wiele składników odżywczych.

  • 45 min

Składniki:

  • ● duży seler
    ● 2 jabłka
    ● 3 różnokolorowe papryki
    ● garść orzechów włoskich
    ● puszka ananasa
    ● 4 łyżki majonezu
    ● 2 łyżki śmietany 18-proc.
    ● sól

Z orzechami włoskimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Selera myjemy i gotujemy
    do miękkości. Studzimy, obieramy
    i kroimy w małą kostkę.
  • Z orzechami włoskimi 2. Jabłka oraz papryki myjemy,
    osuszamy i usuwamy gniazda nasienne. Jabłka
    obieramy i kroimy z papryką
    w małą kostkę.
  • 3. Ananasa osączamy na sicie
    z zalewy, a następnie kroimy
    w małą kostkę. Orzechy rozdrabniamy.
  • Z orzechami włoskimi 4. Selera mieszamy z orzechami,
    owocami i papryką.
    Dodajemy śmietanę i majonez.
    Doprawiamy solą. Dokładnie
    mieszamy. Odstawiamy
    do schłodzenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_09-2011

Komentarze

Podobne przepisy