Z oliwkami i jajkiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem studentką piątego roku. W wolnych chwilach lubię gotować.

Składniki:

  • ● główka sałaty
    ● 2 pomidory
    ● kilka wydrylowanych zielonych oliwek
    ● pęczek rzodkiewek
    ● 1 ugotowane na twardo jajko
    ● 4 łyżki oliwy z oliwek
    ● 1 łyżeczka octu winnego
    ● przyprawa do sałatek

Z oliwkami i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę myjemy, osuszamy
    i rwiemy palcami na małe kawałki.
    Dodajemy pokrojone
    w ćwiartki pomidory, oliwki,
    rzodkiewki i jajko na twardo.
    Posypujemy przyprawą do
    sałatek.
  • 2. Oliwę mieszamy z octem
    i sosem polewamy sałatkę.
    Podajemy do dań głównych.

Notka redakcyjna

PPK_05-2009

Komentarze

Podobne przepisy