Z mozzarellą i kurczakiem

5 (180 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 60 min

Z każdej podróży przywożę ciekawe przepisy. Ten pochodzi z Ukrainy. Przystawka pasuje do potraw z grilla.

  • 60 min

Składniki:

  • 4 czerwone papryki
    pojedynczy filet z kurczaka
    op. mozzarelli w zalewie
    2 pomidory
    10 dag żółtego sera
    łyżka oliwy
    pieprz
    sól
    szczypta bazylii
    po kilka liści sałaty i kulek mozzarelli do dekoracji
Wystaw ocenę:

5 (180 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Z mozzarellą i kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki sparzamy, osuszamy, przekrawamy na pół i usuwamy gniazda nasienne.
  • 2. Fileta myjemy, osuszamy i kroimy w małe kawałki. Mieszając, podsmażamy kilka minut na rozgrzanej oliwie. Oprószamy bazylią, pieprzem oraz solą.
  • 3. Mozzarellę osączamy i kroimy w małą kostkę. Pomidory sparzamy i usuwamy skórki. Miąższ kroimy w małą kostkę. Żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • 4. Mięso mieszamy z mozzarellą, pomidorami i 1/3 żółtego sera. Ewentualnie doprawiamy. Faszerujemy papryki, posypujemy resztą żółtego sera. Pieczemy ok. 20 minut w 180 °C. Podajemy na sałacie z kulkami mozzarelli.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mozzarella Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować