Z młodych buraków

4.5 (168 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Studiuję malarstwo. Wraz z siostrą prowadzę kulinarnego bloga.

Składniki:

  • 800 ml kefiru
    pęczek rzodkiewek
    35 dag buraków
    20 dag ogórków
    1/2 pęczka koperku
    1/2 pęczka szczypiorku
    ząbek czosnku
    sól morska
    świeżo zmielony pieprz
    2 łyżki kiełków buraka
    4 jajka
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Z młodych buraków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki gotujemy, obieramy i studzimy. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy w ćwiartki.
  • 2. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Szczypiorek i koperek myjemy, osuszamy i siekamy. Czosnek i 3/4 zieleniny mieszamy z kefirem.
    Schładzamy.
  • Z młodych buraków 3. Rzodkiewki i ogórki myjemy, ogórki obieramy. Wraz z burakami kroimy w plastry. Wsypujemy do dużej miski i zalewamy kefirem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • 4. Chłodnik wlewamy do talerzy. Wkładamy jajka i posypujemy kiełkami buraka oraz resztą zieleniny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Kefir Rzodkiewka Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować