Z MŁODEJ KAPUSTY

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

...

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • •PÓŁ GŁÓWKI MŁODEJ KAPUSTY
    •WŁOSZCZYZNA
    •ŁYŻKA KONCENTRATU POMIDOROWEGO
    •KOŚCI 200 G
    •GROSZEK KONSERWOWY
    •KOPEREK (OPCJONALNIE)
    •SÓL I PIEPRZ
    •PRZYPRAWA UNIWERSALNA DO SMAKU
    •ZIEMNIAKI

Z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. DO ZIMNEJ WODY WRZUCAMY KOŚCI,GOTUJEMY. ZBIERAMY SZUMOWINĘ,WSYPUJEMY SÓL. WRZUCAMY WŁOSZCZYZNĘ I ZIEMNIAKI POKROJONE W KOSTKĘ. GOTUJEMY AŻ ZIEMNIAKI STANĄ SIĘ MIĘKKIE.DODAJEMY POSZATKOWANĄ KAPUSTĘ KONCENTRAT POMIDOROWY I GROSZEK. POD KONIEC GOTOWANIA PRZYPRAWIAMY OPCJONALNIE DODAJĄC KOPEREK.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy